Известие

Collapse
No announcement yet.

Чарколяк!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте,

Бих искал да попитам някой има ли представа къде мога да намеря пълнители за амортисьори. Чух се с Руди 96, но и той скоро не е получавал пълнители Кони и не успя да ми каже дали има нещо подходящо. Така че приемам всякакви предложения - рециклиране, пълнители или каквото и да било.

Последният вариант, до който не искам да стигам е да минавам на външни дискове и стандартни амортисьори за 33, мисля че само имолата беше с различни.

А ако някой може да ми каже, че при Руди ще намеря нещо подходящо и на това ще съм благодарен.
    alfa romeo sprint 1984

Comment

• Боре и аз си търся пълнители кони.За нашите модели няма,затова ще се напасва.Намерил съм едни червени кони маслени пълнители от нисан,като размер ще паснат,само захвата трябва да се измисли.Още размислям,но трябва да си взема.Ако знаеш размерите на амартесъорите,напиши ги,не знам дали са като на 33ките.

Comment

• Амортисьорите за вътрешни дискове са различни, Белчо!
        Един приятел има комплект стари такива амортисьори, но едва ли ще свършат работа.

На мен ми "посадиха" Кони в оригиналното тяло на 33ковия амортисьор, но е мъчна работа.
        Не знам дали ще му се занимава отново на майстора.
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
          Боре и аз си търся пълнители кони.За нашите модели няма,затова ще се напасва.Намерил съм едни червени кони маслени пълнители от нисан,като размер ще паснат,само захвата трябва да се измисли.Още размислям,но трябва да си взема.Ако знаеш размерите на амартесъорите,напиши ги,не знам дали са като на 33ките.
          Работата с присаждането не е толкова мъчна - реже се стеблото, маха се стария "пълнител" слага се новия и тук идва трудната част - заварява се тапа с резба на тялото, и с гайка се стяга.
          Питаш ме за размер - имам два комплекта (изтървали) предни амортисьори за спринт и двата комплекта са с еднакво захващане, но стеблата са с различен диаметър, съответно и пълнителите ще са различни. Така че единственият начин да си сигурен е да отвориш стеблото и да премериш вътрешния диаметър.
          А колкото за това Кони, което е от Нисан и аз го гледах, по принцип е регулируемо, но само единият пълнител се регулира, другият превърта когато се върти и се усеща тропане, когато го разклатиш.

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
          Амортисьорите за вътрешни дискове са различни, Белчо!
          Един приятел има комплект стари такива амортисьори, но едва ли ще свършат работа.

На мен ми "посадиха" Кони в оригиналното тяло на 33ковия амортисьор, но е мъчна работа.
          Не знам дали ще му се занимава отново на майстора.
          Ти само кажи аз от къде да си намеря такова Кони за "посаждане", че аз със земеделието не съм много скаран и хамалогията ще си я оправя
          А това, което наистина би ми свършило работа е малко повече информация за твоя приятел с амортисьорите за вътрешни дискове. Ще съм много благодарен!
          alfa romeo sprint 1984

Comment

• Комплекта на моя човек са от Сринта от Болярци.
            Ясно ти е какво им е състоянието предполагам
            Евентуално за донор нещо....

При мен конито не е напълнител.
            Човека отряза чисто ново червено Кони от някаква си Мазда, извади му карантиите и ги монтира в тялото на Алфовия амортисьор. Отделно, направи и подложки в амортисьора защото Алфовите тела са много дълги, отделно капачка с резба и после заваряване.
            Човека се намира в Асеновград и ако искаш мога да те свържа с него.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
              Комплекта на моя човек са от Сринта от Болярци.
              Ясно ти е какво им е състоянието предполагам
              Евентуално за донор нещо....

При мен конито не е напълнител.
              Човека отряза чисто ново червено Кони от някаква си Мазда, извади му карантиите и ги монтира в тялото на Алфовия амортисьор. Отделно, направи и подложки в амортисьора защото Алфовите тела са много дълги, отделно капачка с резба и после заваряване.
              Човека се намира в Асеновград и ако искаш мога да те свържа с него.

Разбрах!

И такава манипулация става, но за едно грешиш - на колегата от Болярци спринта беше с външни дискове
              И амортисьорите бяха блокирали

Ще се преправя от нещо, но ще видя от какво е ще бъде.
              alfa romeo sprint 1984

Comment

• [QUOTE=boris037;1491853]Работата с присаждането не е толкова мъчна -
                А колкото за това Кони, което е от Нисан и аз го гледах, по принцип е регулируемо, но само единият пълнител се регулира, другият превърта когато се върти и се усеща тропане, когато го разклатиш.
                Супер,значи трябва да взема подходящи пълнители и да идвам да чиракувам.
                Тези който гледах ми казаха че са нерегулеруеми,задни от някакъв стар нисан,но нови от кутия.

Митко,как е сега спринта с предни конита?Гледам на снимки е по–нисък,заради амортесьора ли е само или...?

Comment

• По-нисък е заради пружините, но не съм го довършил.
                  Иска ремонт и на задницата + по-ниски пружини.

От няколко месеца съм извън БГ и като се върна ще го продължа.

---------- Post added at 18:57 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Спринта от Болярци аз го разглобявах, така, че ....
                  С вътрешни дискове беше, гаранция!

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Табло и други

Ей това успях да спася от един скраб. Главите и блокът също са налични. Карбураторите са 38 мм. Има и читаво казанче за чистачките. Останалото е ръжда и боклук. А. И таблото за бушоните е налице. По принчип има предна греда и предно стъкло здраво.
                    Attached Files
                    Last edited by mordohy; d.m.y г., 16:40.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• На някой да му се намира оранжев преден /от шофьорската страна/мигач или два бели?Че моя го счупиха и сега съм без един.

Comment

• Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                        На някой да му се намира оранжев преден /от шофьорската страна/мигач или два бели?Че моя го счупиха и сега съм без един.
                        В олх маи имаше
                        оранжеви по 5 лв.

Comment

• Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщение
                          В олх маи имаше
                          оранжеви по 5 лв.
                          Мерси,намерих от един приятел.

Comment

• От къде може да се намери свясно задно гърне за 3 серия 33ка , ако може и ново.

И дали на спортвагона задното гърне е същото както на седана.

Бл. предварително

Comment

• Последното читаво май го взех аз, преди две години. Ако са ти здрави тръбите взимай нещо подобно и ....
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• намерих ново от Косер , марка Полмостроу за 57лв с отстъпката.

Като го докарат ще напиша коментар относно качеството.

Comment

Working...
                                X